Little Help with osrs client

Discussion in 'RuneScape 2007 General' started by Ramp2016, Jun 11, 2019.

Little Help with osrs client
  1. Unread #1 - Jun 11, 2019 at 2:34 PM
  2. Ramp2016
    Joined:
    Jan 23, 2016
    Posts:
    717
    Referrals:
    2
    Sythe Gold:
    984
    Occupation:
    Combat Powerlever
    Two Factor Authentication User

    Ramp2016 Fastest Combat Powerlevel, ~Handmade~. Man of culture.
    $100 USD Donor New

    Little Help with osrs client

    Hello guys. Need some help / information.
    I've been using jagex default client since i first played this game. Never had interest on 3rd stuff (like osbuddy or runelite) because i'm kind of paranoid with ban / scam.
    But the problem is, with default client you can't open 10+ at the same time (11~13 is possible, but it's a pain to "achieve"). Then i went and downloaded runelite client, it's perfect to open as many as you want / need. The problem is ram / cpu usage....
    What you guys use / do? Is it possible to lower the cpu / ram usage on runelite? (never used before so i have no idea if it's possible).
    Does anyone knows how to open 10+ jagex default clients?

    Runelite: Imgur (<2% on login screen / 8% when i was playing....)

    Jagex default: Imgur (<1.5% login screen / <3% logged on same location as rune lite)

    RAM: ~400 vs ~110.....

    Current system:
    Ryzen 2700x
    16gb Ram 3200mhz

    I'm sorry if this kind of question is not allowed here, feel free to delete it.
     
  3. Unread #2 - Jun 11, 2019 at 8:19 PM
  4. Techie
    Joined:
    Mar 11, 2015
    Posts:
    46
    Referrals:
    0
    Sythe Gold:
    420
    Location:
    USA
    Two Factor Authentication User Potamus

    Techie Formerly known as Determined
    $200 USD Donor New

    Little Help with osrs client

    You'd want to disable as much features on runelite. Some features may help, low detail mode, fps limit, and gpu enabled may help with cpu usage/ram usage, I haven't tested any of these personally.

    Also, if you'd like you can open as much of the default clients then, if the default client allows it, the rest could be runelite.
     
    ^ Ramp2016 likes this.
    Last edited: Jun 11, 2019
  5. Unread #3 - Jun 12, 2019 at 8:38 AM
  6. Ramp2016
    Joined:
    Jan 23, 2016
    Posts:
    717
    Referrals:
    2
    Sythe Gold:
    984
    Occupation:
    Combat Powerlever
    Two Factor Authentication User

    Ramp2016 Fastest Combat Powerlevel, ~Handmade~. Man of culture.
    $100 USD Donor New

    Little Help with osrs client

    @Techie
    The SS I uploaded above (Imgur) was taken with every plug-in off (only low details was on). I'm gonna test it later (fps limit and gpu).

    Thank you for your attention.
    Nice avatar btw.
     
    Last edited: Jun 12, 2019
  7. Unread #4 - Jun 12, 2019 at 5:57 PM
  8. Techie
    Joined:
    Mar 11, 2015
    Posts:
    46
    Referrals:
    0
    Sythe Gold:
    420
    Location:
    USA
    Two Factor Authentication User Potamus

    Techie Formerly known as Determined
    $200 USD Donor New

    Little Help with osrs client

    Thanks and no problem. :D
    I think most of these will help CPU usage to be quite honest, and I did see a small performance boost from low detail mode and fps limit, also entity hider plugin can help with CPU usage.
     
  9. Unread #5 - Jun 13, 2019 at 4:39 AM
  10. Lucky Charm
    Joined:
    Jun 7, 2019
    Posts:
    82
    Referrals:
    0
    Sythe Gold:
    103

    Lucky Charm Member

    Little Help with osrs client

    Do you have a high end pc? Cause that might actually be part of the problem if your pc isnt that high tier
     
< Whats the best fire cape setup for 1 def pure? | Walking/rush delay that works like Veng >

Users viewing this thread
1 guest